استان کرمانشاه به عنوان یکی از قطبهای کشاورزی کشور هنوز از سامانه گرمسیری که بزرگترین طرح آبی کشور محسوب میشود بهرهای نبرده است.
به گزارش پایگاه خبری تیتر دماوند،سامانه گرمسیری طرحی مهم در زمینه انتقال بین حوضهای آب و یکی از پروژههای جدی استان کرمانشاه است که به گفته بسیاری از مسئولان از بزرگترین پروژههای عمرانی تاریخ ایران در حوزه منابع آبی کشاورزی محسوب میشود.
مطالعات این طرح از سال ۱۳۱۸ شروع شده و در دوران جمهوری اسلامی به مرحله اجرا رسیده است. گرچه از نقطه آغاز طرح انتقال آب رودخانه سیروان کردستان به کرمانشاه سالها گذشته است اما این طرح همانند بسیاری دیگر از پروژهها مدت مدیدی اسیر زمان و بیتوجهی شده بود.
مرحله نخست طرح بزرگ تنظیم و انتقال آبهای گرمسیری در روز ۱۱ اردیبهشت ماه امسال با حضور رئیس جمهور کلید خورد. با آغاز فعالیت قطعه اول این طرح که طول آن ۵۰ کیلومتر است آب مورد نیاز ۱۸ هزار و ۵۰۰ هکتار اراضی کرمانشاه تأمین میشود.
در ابتدای عملیات اجرایی طرح گرمسیری عنوان میشد که با تکمیل آن حدود ۱۰۰ هزار هکتار از اراضی زراعی استان کرمانشاه آبی میشود یا توسعه می یابد اما این عدد به مرور کاسته شد.
۹۵۰۰ هکتار از اراضی ناب استان کرمانشاه از سامانه گرمسیری بیبهره ماندهاند
بهرام درویشی مدیرعامل آب منطقهای کرمانشاه با اشاره به تخصیص آب سامانه گرمسیری و لکههای به جا مانده در این سامانه اظهار داشت: سامانه گرمسیری هدیه بزرگ نظام به مردم غرب کشور است و سرمایهگذاری عظیمی در این سامانه انجام شده است.
وی با بیان اینکه سرمنشأ ایجاد این سامانه پتانسیل آبی استان کرمانشاه است عنوان کرد: قرار است استان کرمانشاه و ایلام به طور برابر از این ظرفیت بهرهمند شوند این سامانه از ۶۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی به ۳۲ هزار هکتار و سهم استان به ۳۶۰ میلیون مترمکعب آب تقلیل پیدا کرد.
مدیرعامل آب منطقهای کرمانشاه افزود: از ۳۶۰ میلیون مترمکعب آب سهمیه استان حدود ۱۰۰ میلیون مترکعب از منابع آبی بینراهی است که به این تخصیصها افزوده خواهد شد.
درویشی با اشاره به اینکه ۹۵۰۰ هکتار از اراضی ناب استان لکههای جا مانده از قطعه نخست سامانه گرمسیری است گفت: توجه به اراضی به جا مانده از این سامانه از مطالبات جدی استان کرمانشاه است.
هدایت حاتمی معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمانشاه اظهار داشت: آب از کنار زمین کشاورزی میگذرد اما پیمانکاران به خاطر ۳۰۰ میلیارد تومان طرح را تحویل نمیدهند و این در حالی است که اعتبار کلی طرح ۱۰ هزار میلیارد تومان بوده است.
وی با اشاره به اینکه وزیر نیرو باید این موضوع را رفع کند عنوان کرد: اکنون ۵۰ میلیارد تومان مشکل را رفع میکند و این در حالی است که تمام زحمات انجام شده اما کشاورزان از این نعمت بیبهره هستند.
به گفته نوربخش حاتمی رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان با عملیاتی شدن سامانه گرمسیری حدود ۵۲ هزار هکتار از زمینهای کشاورزی استان در دو بخش توسعه و بهبود زیر پوشش قرار میگیرد.
وی عنوان کرد: از این مقدار ۲۳ هزار هکتار مربوط به سامانه گرمسیری است که از این سطح ۱۰ هزار هکتار که در گذشته از کانالها، رودخانهها یا چاههای سطحی آبیاری میشدند اما راندمان پایینی داشتند با اجرا و تکمیل این پروژه به اراضی ۱۰۰ درصد آبی با راندمان بالا تبدیل میشوند.
حاتمی با اشاره به اینکه ۱۳ هزار هکتار توسعه در این طرح انجام شده است و اراضی دیم از طریق این سامانه به ازای آبی تبدیل میشوند گفت: در حوزه جهادکشاورزی آنچه باید انجام میشد به جز در مناطق بسیار محدودی در رودخانه های مرزی و سامانه گرمسیری به اتمام رسیده است.
وی افزود: به محض اینکه مسئولان آب منطقه دریچهها، شیرهای اتصال و حوضچهها را تکمیل کنند و آب را در اختیار ما قرار دهند از سامانهها بهرهبرداری میکنیم.
حاتمی با اشاره به اینکه یکی از چالشها بهرهبرداری از شبکههای آبیاری است که میتواند برای سرمایه گذار هزینهبر باشد عنوان کرد: شبکههای اصلی و فرعی طرح و شبکههای داخل مزارع باید توسط سرمایهگذار ایجاد شود که با توجه به شرایط توپوگرافی منطقه و شکل هندسی مزارع در نقاط مختلف و فواصل دور مبالغ بالایی را در بر خواهد داشت.
سهمیه نامشخص استان کرمانشاه از سامانه گرمسیری ناشی از سوءمدیریت است
به گفته فرهاد تجری نماینده مردم قصرشیرین، گیلانغرب و سرپلذهاب در مجلس شورای اسلامی سهم استان کرمانشاه از این طرح هنوز به صورت مشخص و روشن اعلام نشده و این نیز ناشی از سوءمدیریتهای موجود در حوزه آب است.
وی با اشاره به اینکه با وجود هزینه بسیار زیاد برای سامانه گرمسیری بسیاری از زمینهای حاصلخیز استان از این طرح جا ماندهاند گفت: سهم استان کرمانشاه از سامانه گرمسیری ۵۵ درصد و استان ایلام ۴۵ درصد است که این تقسیمبندی برای استان کرمانشاه با داشتن اراضی وسیع بسیار ناعادلانه به نظر میرسد.
سامانه گرمسیری نیازمند مشارکت بخش خصوصی است
کیوان کاشفی رئیس اتاق بازرگانی استان کرمانشاه با بیان اینکه طرح گرمسیری نیازمند مشارکت بخش خصوصی است اظهار داشت: با وجود این سرمایهگذاریهای هنگفت در این طرح که به نوعی بزرگترین طرح آبرسانی کشور است هنوز استان از مزایای آن منتفع نشده است.
وی با تأکید بر لزوم نهادسازی به صورت تعاونی تولید برای بهرهبرداری علمی از این طرح گفت: چنانچه برنامهریزی دقیقی در نحوه واگذاری و بهرهبرداری از خط یک و دو این طرح انجام شود میتوانیم به الگویی موفق برای قطعات بعضی آن دست یابیم.
عضو هیئت رئیسه اتاق ایران مشارکت بخش خصوصی و ارائه مشوقها و تضامین به سرمایهگذاران را عامل اصلی پیشرفت این طرح دانست.
یکی از مهمترین مزایای توسعه اراضی کرمانشاه و طرح سامانه گرمسیری اشتغال زایی در منطقه است به طوری که به ازای آبی شدن هر پنج هکتار زمین یک شغل ایجاد میشود و چند برابر این رقم هم به صورت غیرمستقیم صاحب شغل خواهند شد.
بنابراین انتظار میرود در سطح ملی و استانی عزم جدیتری برای بهرهمندی استان کرمانشاه از سامانه گرمسیری که قطب کشاورزی محسوب میشود و از طرف دیگر در بسیاری از شاخصها همچون اشتغال و سطح درامد وضعیت نامطلوبی دارد، داشته باشند.
انتهای خبر/*
- منبع خبر : تسنیم
امراله مهماندوست
تاریخ : ۲۳ - فروردین - ۱۳۹۹
دو نوع زمین خوار در کشور ایران وجود دارد ۱- یکی شخص یا اشخاصی که نتواند یا نتوانند به موقع و به اندازه رشوه خود را به کارکنان (الف – اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان … ب – اداره اجازه برداشت آب از زیر زمین در شهرستان … پ – اداره واگذاری زمین برای توسعه کشاورزی در شهرستان … ت – اداره ثبت اسناد املاک در شهرستان … بپردازد یا بپردازند ۲- یکی شخص یا اشخاصی که نتواند یا نتوانند به موقع و به اندازه رشوه خود را به الف – اداره شهرسازی شهرستان … ب – اداره روستا سازی شهرستان … پ – اداره ثبت اسناد املاک شهرستان …بپردازد یا بپردازند این شخص یا اشخاص از طرف مراجع مربوطه به عنوان زمین خوار به اداره دادگستری شهرستان … معرفی می شوند تا درس عبرتی شوند برای ملت بزرگ ایران
امراله مهماندوست
تاریخ : ۳۱ - مرداد - ۱۳۹۹
۱- مقدار … متر مکعب از آبی که بیش از۹۵% از آبی است که دربارندگی ها باعث جاری شدن سیل و طغیان رودخانه در بخش محمله شهرستان خنج استان فارس می شود از محلی به نام بیدزرد در بالادست روستای ابوالفضل (ع) دهستان چاه طوس بخش محمله شهرستان خنج استان فارس جاری می شود آرزوی اینجانب از کودکی این بوده است تا جلو مقدار … متر مکعب آبی را که بیش از ۹۵% از آبی است که در بارندگی ها باعث جاری شدن سیل و طغیان رودخانه دربخش محمله شهرستان خنج استان فارس می شود را در محلی به نام تنگه بیدزرد در بالادست روستای ابوالفضل (ع) دهستان چاه طوس بخش محمله شهرستان خنج استان فارس را با احداث بندی (سدی) خاکی بگیرم اینجانب از اینکه مقدار … متر مکعب از آبی که بیش از ۹۵% از آبی است که در بارندگی ها باعث جاری شدن سیل و طغیان رودخانه در بخش محمله شهرستان خنج استان فارس می شود سهم خلیجی می شود که می خواهند نام آن را به جای فارس به نام جعلی عربی تبدیل کنند ناراضی هستم اینجانب حتی راضی نیستم تا سرریز مقدار … متر مکعب از آبی که بیش از ۹۵% از آبی است که در بارندگی ها باعث جاری شدن سیل و طغیان رودخانه در بخش محمله شهرستان خنج استان فارس می شود که از محلی به نام بیدزرد در بالادست روستای ابوالفضل (ع) دهستان چاه طوس بخش محمله شهرستان خنج استان فارس جاری می شود سهم خلیجی شود که می خواهند نام آن را به جای فارس به نام جعلی عربی تبدیل کنند اینجانب در نظر دارم با تغییر مسیر سرریز مقدار … متر مکعب از آبی که بیش از ۹۵% از آبی است که در بارندگی ها باعث جاری شدن سیل و طغیان رودخانه در بخش محمله شهرستان خنج استان فارس می شود که از محلی به نام بیدزرد در بالادست روستای ابوالفضل (ع) دهستان چاه طوس بخش محمله شهرستان خنج استان فارس جاری می شود را سهم دریاچه فصلی در شهر خنج ازشهرستان خنج استان فارس نمایم. بعد از آن روستای ابوالفضل (ع) دهستان چاه طوس بخش محمله شهرستان خنج استان فارس را می توان به مقصد فصل های پائیزی و زمستانی مسافران از سراسر کشور و فصل های بهار و تابستان پرمحصول تبدیل کرد.
۲- آرزوی اینجانب از تاریخ ۱۳۷۰/۱۲/۲۲ تا تاریخ ۱۳۷۶/۰۷/۳۰ که کارمند اداره آب و فاضلاب شهری بخش خنج شهرستان لارستان شرکت آب و فاضلاب شهری استان فارس بوده ام یا از تاریخ ۱۳۷۶/۰۸/۰۱ تا تاریخ ۱۳۸۸/۱۲/۱۲ که کارمند شرکت آب و فاضلاب شهری کلان شهر شیراز بوده ام یا از تاریخ ۱۳۸۸/۱۲/۱۳ تا هم اکنون که کارمند امور آب و فاضلاب شهری شهر صدرا شرکت آب و قاضلاب شهری کلان شهر شیراز هستم یا درآینده که دوست دارم تا کارمند امور آب و فاضلاب شهرستان خنج شرکت آب و فاضلاب استان فارس باشم آرزویم پیگیری احداث تصفیه خانه فاضلاب شهری برای شهرهای خنج و فیشور(شهرهای واقع دراطراف دریاچه فصلی کفه خنج) بوده است آرزویم پیگیری احداث تصفیه خانه فاضلاب روستایی برای روستاهای واقع دراطراف دریاچه فصلی کفه خنج بوده است چون با آب مناسبی که از تصفیه فاضلاب شهرها و روستاهای اطراف دریاچه فصلی کفه خنج به دست می آید می شود کمربند سبزی را به طول ۱۸ کیلومتر و عرض ۸ کیلومتری دراطراف مساحت ۱۳۰ کیلومتری اطراف دریاچه فصلی کفه خنج احداث کرد و شهر خنج را به مقصد فصل های پائیزی و زمستانی مسافران از سراسر کشور و فصل های بهار و تابستان پرمحصول تبدیل کرد.
امام علی (ع) می فرمایند : کسی که آب و خاک یعنی نیروی طبیعی دارد و نیروی انسانی خود را برای بهره برداری به کار نمی بندد و با فقر و گدایی می گذراند نفرین و لعنت بر او باد.
امراله مهماندوست
تاریخ : ۱ - مهر - ۱۳۹۹
خیلی ها وقتی وارد شهر جدید صدرا شهرستان شیراز استان فارس شدند از لحاظ مالی فقیر بودند بعد شدند حاجی غنی و خیلی ها هم وقتی وارد شهر جدید صدرا شهرستان شیراز استان فارس شدند از لحاظ مالی ناتوان بودند شدند حاجی توانا خیلی ها وقتی وارد شهر جدید صدرا شهرستان شیراز استان فارس شدند از لحاظ مالی ضعیف بودند بعد شدند حاجی نیرومند نام این شهر جدید را به جای این شهر جدید صدرا شهرستان شیراز استان فارس با هرمعنی که داشته باشد بایستی می گذاشتند شهر جدید صدرای شهرستان شیراز استان فارس کارکنان ادارات دولتی و عمومی شهر جدید صدرا و بنگاه داران مربوطه جمع این افراد برای صد نسل بعد از خودشان ثروتی عظیم مانند تعداد زیادی باغ شهری و … فراهم کردند خوش به حال فرزندانشان و نوه ها و نتیجه ها و نویره و ندیده هایشان
امراله مهماندوست
تاریخ : ۳ - مهر - ۱۳۹۹
تاكنون فقط مردم شهرستان لار درمجلس شورای اسلامی ایران نماينده داشته اند و مردم شهرستان هاي خنج و اوز و گراش فاقد نماينده ای درمجلس شوراي اسلامي ایران بوده اند و تاکنون مجبور بوده اند به نامزدی از شهر لار برای نمایندگی مردم در مجلس شورای ملی سابق و اسلامی فعلی رای بدهند (البته دو بار نامزدی از شهرستان گراش برای نمایندگی مردم شهرستان های لار و گراش و اوز و خنج رای آورده است اما از مردم شهرستان های خنج و اوز که اکثریت از هم وطنان اهل سنت می باشند تاکنون برای نمایندگی مردم درمجلس شورای اسلامی حتی نامزد هم نشده اند) كارصحيح اين است كه بدون توجه به جمعيت و مذهب و دین اكثريت مردم ساكن درهر شهرستان به مردم هر شهرستان يك نماينده درمجلس شوراي اسلامي ایران اختصاص دهند تا مردم هر شهرستانی در کشور نماینده ای واقعی در مجلس شورای اسلامی ایران داشته باشند.
امراله مهماندوست
تاریخ : ۱۰ - آذر - ۱۳۹۹
چرا قرارگاه پلیس راه شهرستان های جنوبی استان فارس (قیر و کارزین + جهرم + لارستان + گراش + اوز+ لامرد + مهر + فراشبند + خنج) بایستی در شهر لار مرکز شهرستان لارستان که در گوشه ای از جنوب فارس قرار گرفته است مستقر شده باشد؟
چرا قرارگاه امداد رسانی هوایی (اورژانس هوایی) شهرستان های جنوبی استان فارس (قیر و کارزین + جهرم + لارستان + گراش+ اوز+ لامرد + مهر + فراشبند + خنج) بایستی در شهر لار مرکز شهرستان لارستان یا شهر جهرم مرکز شهرستان جهرم که هر دو در گوشه ای از جنوب فارس قرار گرفته اند مستقر شده باشند؟
چرا اداره کل راه و شهرسازی شهرستان های جنوبی استان فارس (لارستان + گراش + اوز + لامرد + مهر + خنج) بایستی در شهر لار مرکز شهرستان لارستان که در گوشه ای از جنوب فارس قرار گرفته است مستقر شده باشد؟
چرا …
چرا …
چرا …
چرا …
این که شهر لار مرکز شهرستان لارستان یا شهر جهرم مرکز شهرستان جهرم محل استقرار ادارات کل خدمات رسانی به شهرستان های جنوبی استان فارس ( قیر و کارزین + جهرم + لارستان + گراش + اوز+ لامرد + مهر + فراشبند + خنج) می باشند اشتباه بزرگ غیر قابل جبرانی است چون از هر طرف که فاصله زمینی و هوایی بین شهر خنج مرکز شهرستان خنج تا شهرستان های جنوبی استان فارس (قیر و کارزین + جهرم از مسیر راه جدید دیگ اشکن) + لارستان + گراش + اوز+ لامرد + مهر + فراشبند +خنج) را که محاسبه کنید از حدود ۳۹ کیلومتر تا ۴۹ کیلومتر می شود اما شهر لار مرکز شهرستان لارستان و شهر جهرم مرکز شهرستان جهرم در گوشه ای از جنوب استان فارس با فاصله ای بیش از دویست کیلومتری شهرستان های جنوبی استان فارس (قیر و کارزین + جهرم + لارستان + گراش + اوز+ لامرد + مهر + فراشبند + خنج) قرار گرفته اند. متاسفانه کسانی بر شهرستان های جنوبی استان فارس و استان فارس و کشور ایران حکومت می کنند که آسایش مردم عادی (اکثریت مردم) شهرستان های جنوبی استان فارس برایشان مهم نیست اگر بود به جای شهرهای لار مرکز شهرستان لارستان شهر جهرم مرکز شهرستان جهرم بایستی شهرخنج مرکز شهرستان خنج به عنوان محل استقرار ادارات کل برای خدمات رسانی به مردم شهرستان های جنوبی استان فارس (قیر و کارزین + جهرم + لارستان + گراش + اوز+ لامرد + مهر + فراشبند + خنج) قرار می گرفت.
امراله مهماندوست
تاریخ : ۱۰ - آذر - ۱۳۹۹
می خواهم از سازمان بنیاد شهید و امور ایثارگران کشور به مراجع مربوطه در کشور شکایت کنم اما پول لازم را ندارم چون اینجانب که ازعشایر بنکوی عرب تیره ایگدر طایفه عمله ایل قشقایی هستم که از طرف پدر بزرگ خان محلی (درزمان احمد شاه قاجار) و پدر خان محلی (رضا شاه پهلوی) و خود خان محلی (محمد رضا شاه پهلوی) به جد اینجانب و پدر بزرگ اینجانب و پدراینجانب ظلم نموده اند که درنهایت به شخص اینجانب ظلم نموده اند. کلاس اول ابتدایی (قبل از انقلاب) خانم گشاده رو یا زیبا که احتمالا از اهالی شهر لار مرکز شهرستان لارستان یا شهر جهرم مرکز شهرستان جهرم بودند که خیلی مختصر اما با توجه به قدرت سرکوب حکومت شاهنشاهی حاکم بر کشور ایران احتمالا تمام توان ایشان بوده است اینجانب را با مرحوم آیت الله موسوی خمینی (امام خمینی) و کاری که می خواهد انجام دهد (انقلاب اسلامی) آشنا کردند اما ازاول انقلاب تا کمی قیل ازهم اکنون درشهرهای خنج و کلان شهر شیراز و شهرجدید صدرا بسیجی فعال بوده ام حدود بیش از دو سال داوطلبانه از طرف بسیج سپاه پاسداران انقلاب اسلاامی درخط مقدم دفاع مقدس از جنوبی ترین محور مرزی کشور تا غربی ترین محورمرزی کشور در دفاع مقدس حضوری فعال داشته ام حدود یکسال به عنوان وظیفه ای که صد درصد داوطلبانه بوده از طرف کمیته انقلاب اسلامی (لشکر ۲۸ روح الله) درخط مقدم محورهای مرزی جنوب کشورحضوری فعال دردفاع مقدس داشته ام ازاول دفاع مقدس تا پایان آن چند باری تا مرز اسارت و شهادت پیش رفته ام اما جانبازی (با سه بارمجروحیت) دردفاع مقدس نصیبم شده است که دلیل عدم حضورم درسوریه برای دفاع ازحرم می باشد با این سابقه طولانی که به شرح فوق درزندگی خود فعالیت هایی برای استحکام حکومت جمهوری اسلامی ایران داشته ام حال می گویم که تمام کارهایی که دولت جمهوری اسلامی ایران می گوید برای ایثارگران درکشورایران انجام داده است تبلیغات دروغین دولتی است برای مثال اینجانب اشتغالم را در … مدیون شخص آقای عزیز منصوری کارمند بازنشسته شهرداری خنج هستم نه ایثارگربودنم خیلی دوست دارم تا محلی پیدا شود تا موارد دیگری را بنویسم و منتشرشود.
امراله مهماندوست
تاریخ : ۲ - فروردین - ۱۴۰۰
به تعدادی انگشت شمار اصله نهال درخت آرگان برای کاشت آزمایشی در روستای ابوالفضل دهستان چاطوس بخش محمله شهرستان خنج استان فارس نیاز دارم.